Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Rendkívüli helyzet a Hírös Vágtán

Immár második alkalommal rendezték meg a Nemzeti Vágta Kecskeméti Előfutamát. A kedvezőtlen időjárási helyzet miatt azonban 2015. augusztus 22-én a Hírös Vágta eredménye idén igazán rendhagyó módon alakult.

Látványos felvonulással vette kezdetét a Hírös Lovas Fesztivál és Huszártalálkozó keretében megrendezett Hírös Vágta, amelyet idén új helyszínen rendeztek meg és új pályát alakítottak ki a szervezők.


kép forrása: keol.hu

Huszárjátékok, lovas bemutatók, hintókiállítás, de állatsimogató is várt kicsiket és nagyokat a Rudolf huszárlaktanyában, ahol a versenyzők a budapesti Hősök terén lévőhöz hasonló, nagyívű, biztonságos pályán szálltak nyeregbe, hogy dicsőséget szerezzenek településüknek. Míg kezdetekben úgy tűnt, hogy az időjárás miatt elmaradhat a Hírös Lovas Fesztivál és Huszártalálkozó, végül olyan jól alakult minden, hogy a Hírös Vágta közönségsikert aratott. A rendezők nagyszerűen kezelték ugyanis a kialakult helyzetet: a vizes pálya rendbetétele miatt a program egy kicsit csúszott és úgy döntöttek, hogy nem tartanak döntő futamokat, így a Hírös Vágta négy előfutamának egy-egy győztese lehet ott szeptember 18-20-a között Budapesten, a Hősök terén, a Nemzeti Vágta döntő futamain. Így a Pusztafalut képviselő Bak Edina Táncos hátán, Fekete Tamás Bob Herceg Brúnó nevű lován Bugacról, a szentkirályi Csiki Árpád Lord Black nyergében, valamint Majnár Anita Ámor nevű lovával Nagykőrös dicsőségéért vágtázik majd a budapesti versenyen. Kecskemét pedig a rendező város jogán indulhat a megmérettetésen.


kép forrása: keol.hu

Közel ötezer ember látogatott ki az immár népünnepéllyé vált vidéki elővágtára, ahol szombaton az izgalmas futamok mellett színes programkínálatból válogathatott a kecskeméti és környékbeli településekről érkező közönség. A kísérő rendezvények már időben zajlottak, este pedig egy fantasztikus show-műsorral örvendeztették meg a közönséget, a huszárok és a győri trükklovasok tüzes, lovas show-ját nézhették meg az érdeklődők este 8 órakor.

2015. augusztus 24.