Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Lóerővel legyőzhető a repülőgép?

Május 16-17-én Zirc-Tündérmajorban elsőként rendezik meg a Bakonyi Vágtát, a Nemzeti Vágta idei második előfutamát. A szervezők már szombatra is látványos programokkal készülnek. A Nemzeti Vágta hagyományait keltik életre akkor, amikor a Bakonyi Vágtán lovakat indító településeken kívül a szomszéd városok, falvak is bemutatkozhatnak.

Bográcsfőző versennyel, gyermek lovas programokkal melegíthet a közönség a vasárnapi versenynapra, amikor több futamban állnak majd rajthoz a Bakony legjobb lovai és lovasai, hogy eldöntsék, a házigazda Zirc lovasa mellett melyik két település lovasa juthat még tovább a Nemzeti Vágta szeptemberi, budapesti futamra.

A Bakonyi Vágta futamai között látványos, elsősorban lovas szórakoztató programokat kínálnak a szervezők. Lesz szabadidomítás bemutató, megmutatják tudásukat a bugaci csikósok, de időutazáson is részt vehetnek a látogatók a középkori lovagi torna vagy a western bemutató segítségével.

A rendezvénnyel párhuzamosan repülős bemutatót is tartanak a szomszédos repülőtéren, a vállalkozó kedvű lovasok pedig gyorsulási versenyre hívhatnak egy kisrepülőgépet. Hajas László, a Nemzeti Vágta 2013-as Sztárfutamának győztese is Zircen tölti a hétvégét. Annyi már most biztos, hogy a Bakonyi Vágtán ő is lóra ül, de az ő szerepét meglepetésnek szánják a rendezők.

A várhatóan kellemes, csapadékmentes idő miatt a szervezők több ezer látogatóra számítanak a május 17-i Bakonyi Vágtára Zirc-Tündérmajorba.

Nyeregbe vidék! Nyeregbe Magyarország!

www.vagta.hu

www.bakonyivagta.hu

2015. május 12.