Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Vácduka lesz a Nemzeti Vágta előfutamainak következő állomása

Július 31-én, szombaton Vácdukán mérkőznek meg egymással a legjobb helyi lovasok a budapesti Nemzeti Vágtán való indulás jogáért. A település már másodszorra rendez Elővágtát.

Hétvégén ismét fergeteges lovas ünnep várható, hiszen a II. Vácdukai Vágta és Falunap keretében számos érdekes program várja majd az érdeklődőket a Kővágó utca mellett található helyszínen. Az ünnepélyes megnyitón beszédet mond Makkos László polgármester mellett, dr. Sölch Gellért stratégiai ügyekért felelős államtitkár, valamint a Nemzeti Vágta főkapitánya, Székely Tibor.

A megnyitót követik majd az izgalmas kishuszár és felnőtt előfutamok. 15 felnőtt és 7 gyermek lovas nevezett be a versenyre – a felnőtt kategóriában ismét indul a tavalyi győztes Nyéki Kata is, Sződ képviseletében. Ezután többek közt kocsitoló verseny, hidegvérű lovas bemutató, lovasszínház és helyi hagyományőrzők bemutatója, néptánc műsor, valamint kirakodó vásár és pónilovaglás színesítik majd a programot. Este Berkes Olivér koncertjét élvezheti a közönség.

A Vácdukai Vágta döntő futama 16.30-kor várható, amely után kiderül, kik képviselhetik településüket a budapesti Nemzeti Vágtán, október 2-án és 3-án.

 Nyeregbe Vidék, nyeregbe Magyarország!

Fotógalériánk a tavalyi Vácdukai Vágtáról »

2021. július 29.