Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Tiszaladány lovasa nyerte a Borsodi Vágtát

Augusztus 7-én szombaton Hernádkak-Belegrádon mérkőztek meg egymással a legjobb helyi lovasok a budapesti Nemzeti Vágtán való indulás jogáért.

Szoros volt a verseny mind a felnőttek, mind a kishuszárok futamaiban. A 12 felnőtt lovas induló közül végül Bálint Denis Tiszaladány képviseletében vágtatott be elsőként a célba Suttugó Galileo nevű lovával. Másodikként a szuhakállói Balogh Luca futott be Chi Lo Sa Chimera-val, harmadiként pedig a helyiek versenyzője, Máté Éva kvalifikálta magát a döntőbe. A negyedik Törőcsik Beáta lett, Megyaszó település képviselőjeként.

A kishuszároknál az érsekhalmi Czene Leila végzett az első helyen, míg a második helyezéssel a győrújbaráti Szabó Dalma Manitou nevű lovával jutott be a budapesti döntő futamba. A harmadik helyet hernádnémeti lovasa, Simon Bori Jádeval érte el, negyedikként pedig Nyírbogát kishuszára Stekovics Annabell vágtatott be BT First Love nevű lovával.

A rendezvényen az izgalmas futamok mellett többek közt zenés táncos műsorok, néptáncműsor, és koncertek színesítették a szombati programot.

Gratulálunk a továbbjutóknak, akikkel biztosan találkozhat majd a közönség az október 2-án és 3-án megrendezésre kerülő budapesti Nemzeti Vágtán!

Nyeregbe Vidék, nyeregbe Magyarország!

Fotóink a 2021-es évi Borsodi Vágtáról »

2021. augusztus 8.