News Photo

Nagyszabású lovasünnep Muravidéken

  • 2021. augusztus 19.

Lendván rendezik meg a Nemzeti Vágta következő előfutamát

Újabb határon túli helyszín következik az Elővágták sorozatában: a szlovéniai Lendva településen rendezik meg augusztus 21-én a következő futamot.

A terület legnagyobb lovas eseménye ünnepélyes megnyitóval indul, ezt követik az előfutamok. A muravidéki rendezvényen a magyar nemzetiségű lovasok a Nemzeti Vágta döntőjébe kvalifikálhatják magukat – közülük az első 4 induló kerül a budapesti fináléba a 60 legjobb lovas közé. A szlovén nemzetiségű versenyzők a Nemzetközi Futamba kerülésért küzdenek a helyszínen, közülük egy páros képviseli majd Szlovéniát a Hősök terén.

Az egész napos rendezvényen többek közt csikós bemutató, honfoglalás kori haditechnikai bemutató, római kori kocsiverseny és pusztaötös bemutató szórakoztatja a közönséget. A gyerekeknek kézműves foglalkozásokkal, lovas kocsikázással, játszósarokkal és a Hamupipőke című zenés lovas mesejátékkal készülnek a szervezők, amelyet a Győri Ördöglovasok előadásában láthatnak. Este a Szent László, a lovagkirály című lovasszínházi show-t élvezheti a nagyérdemű, melyet szintén a győriek visznek színpadra.

A döntő futamra és a díjkiosztó ceremóniára 18.30-kor kerül sor, ahol kiderül, kik juthatnak tovább a budapesti döntőbe.

Nyeregbe Muravidék!

Fotógalériánk a 2019-es évi Muravidéki Vágtáról »

2021. augusztus 19.



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?