News Photo

Izgalmas futamok a hétvégi Felvidéki Vágtán

  • 2022. június 26.

Június 25-én, szombaton sok-sok érdeklődő szurkolta végig a VI. Felvidéki Vágtát Dunaszerdahelyen, amelynek végén eldőlt, kik képviselhetik településüket az októberi Nemzeti Vágta döntőjében.

A sikabonyi reptér mellett rendezték meg a Felvidéki Vágtát, ahol a futamok mellett színes programokkal várták az érdeklődőket. A megnyitó ünnepséget a felnőtt előfutamok követték, majd a legfiatalabb lovasok is összemérhették tudásukat a Kishuszár Vágtán. Az autentikus lovas hangulatról többek között a Hagyományőrző Lovas Betyárok műsora, a Csalló Néptáncegyüttes, és a Felvidéki Huszár és Hagyományőrző Egyesület tagjai gondoskodtak. A nap folyamán a Kézművesek Udvara és számos koncert, zenei program is szórakoztatta a közönséget.

A Felvidéki Vágta várva várt esti döntőjén kiderült, hogy kik jutottak be a budapesti fináléba. Az első helyet Mucska Gergő, szerezte meg Marokkó hátán, Tallós település képviseletében. Másodikként az dunaszerdahelyi Egri Árpád futott be Kalifa nyergében, a harmadik a pozsonyeperjesi Alföldy Lilla lett, Pletykás nevű lovával, így velük biztosan találkozhatunk a fővárosi döntőben.

A Kishuszárok versenyéből az első helyezett jutott tovább a Hősök terére, így a somorjai Pöthe Laura és Mangó fog versenyezni a budapesti futamon. Másodikként a dunaszerdahelyi Hervai Rebekát, harmadikként pedig a tallósi Mucska Györgyöt ünnepelhette a közönség. Gratulálunk nekik!

Nyeregbe Vidék, nyeregbe Magyarország!

Fotógalériánk a Felvidéki Vágtáról »

2022. június 26.



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?