Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Rékasi Károly és Dzsudzsák Balázs kocsit tol a Nemzeti Vágtán

- Fábry Sándor kommentálja az első kocsitoló versenyt -
Újabb hírességek versenyeznek a Nemzeti Vágtán. Hajdu Steve, Bebe, Rékasi Károly, Növényi Norbert, Rippel Ferenc, Dombovári Vanda, Bárdosi Sándor, Dzsudzsák Balázs Kozmann György, Kucsera Gábor, Katus Attila, Kovács Ági és Keresztes Ildikó kocsitoló versenyben mérik össze tudásukat.

A Nemzeti Vágta döntő napján, június 6-án, a Hősök terén először rendezik meg a Kocsitoló versenyt. A Kocs községben hagyománynak számító esemény idén a városok és falvak ünnepén is megelevenedik. Kocs legprofibb versenyzői ugyanis kihívtak két, egy sportolókból és egy médiaszereplőkből álló csapatot, hogy mérettessenek meg az országos rendezvényen.

 

A sportolók táborát Bárdosi Sándor, Dzsudzsák Balázs Kozmann György, Kucsera Gábor, Katus Attila alkotja, Kovács Ági támogatásával. A média csapat Hajdu Steve, Bebe, Rékasi Károly, Növényi Norbert, Rippel Ferenc összetételben készül a versenyre, Dombovári Vandával az élen. Kocs község pedig Deli Attila, Balsi Zsolt, Finak Richárd, Major Tamás, Eszlári Zoltán és Keresztes Ildikó egységével áll a rajthoz.

A versenyben az a csapat győz, akinek a kocsira tűzött zászlója először halad át a startvonalon. A futam szakkommentátora Fábry Sándor lesz, a sztár kocsitolást pedig élő egyenes adásban közvetíti az RTL Klub. A győzteseknek járó kupát és vándordíjat Kocs község polgármester asszonya, Bódis Jánosné adja át.

 

Június 2-6. között a sztár kocsitoló versenyen túl még számos programot kínál hazánk legrangosabb lovas eseménye. Az Országkonyha a vidék ízeivel, az Andrássy úti Vágta Korzó az ország valamennyi településének helyi jellegzetességével, az 56-osok terén épített Széchenyi Pálya és a Hősök tere pedig számos lovas programmal várja a látogatókat.