News Photo

Az izsákiak keserédes Vágtája

  • 2011. május 17.

A Nemzeti Vágta második Elővágtáját az izsáki lovas pályán rendezték meg május 14-én. Az időjárás is kegyes volt a szervezőkhöz, hiszen szinte az egész országban dúló viharok mintha parancsszóra kerülték volna el a rendezvény helyszínét. Az izsákiak az utolsó pillanatig izgulhattak lovasukért, aki bejutott az Izsáki Vágta döntőjébe.

 

Csodálatos környezetben, Közép-Kelet Európa legnagyobb édesvízi mocsarának szomszédságában elhelyezkedő pályán sok kíváncsiskodó szeme láttára küzdött a győzelemért a 12 lovas. A szervezők fő szempontja a látványon túl az volt, hogy a pályán a lehető legnagyobb biztonságban legyenek a résztvevők. A gondos szervezésnek köszönhetően sem a vágta versenyen, sem pedig a fogathajtó versenyen nem történt semmi probléma.

A környék legjobb lovasai és lovai álltak rajthoz. A 3 előfutam győztesei és a 4. leggyorsabb lovas folytathatták a viadalt a döntőben. Az izsákiak óriási izgalommal várták a végső versenyt, hiszen lovasuk, Izsák Tilla Helenium nevű lovával bejutott a mindent eldöntő játszmába. Ám hiába volt az erős drukker tábor, nagy szomorúságukra az izsáki színben futó ló a rajtvonalnál megtorpant és nem volt hajlandó versenybe szállni.Így óriási küzdelem árán végül a következő helyezés született:

TELEPÜLÉS NEVEZŐ LOVAS PÓLÓ SZÍN
1. Akasztó Kastély Attila Vajda Csaba Svejk piros
2. Almáskeresztúr Almáskeresztúr Község Önkormányzata Budinszki Barbara Nama világoskék
3. Komárom Magyar Lovas Színház Egyesület Márkos Albert Lopakodó

zöld


A versenypályáról lovas fogatokon vitték a város főterére a győzteseket, ahol Mondok József polgármester a 3. Izsáki Tészta Majális ünnepi zárásaként adta át az őket megillető díjakat.

 
 



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?