News Photo

Festetics Vágta – Június 3. A nagy lóerő hétvége

  • 2012. május 23.

A Nyírségi Vágta után a következő Elővágta helyszín szintén egy olyan település lesz, ahol nagy gyakorlattal szerveznek Elővágtát.

Múlt évben Gyenesdiás Vágtája a Faludi síkon igazi örömünnep lett. A Festetics Vágta nyújtotta lehetőség rendkívül sok környékbeli tehetséget vonzott, hogy megmutassa magát és tudományát. A Nemzeti Vágta előfutamán kívül volt itt fogatok akadályversenye, harcművészeti bemutató, kaszkadőr show, díjugratás, lovasbemutató, játszóház, kirakodóvásár, illetve a nap végén Pintér Tibor musical és operett show-ja.

És most idén is nagy versenyre számítunk. Június 2-3-án Gyenesdiáson a hagyományos, visszatérő programok mellett ismét neves rendezvénnyel várják a szervezők a vendégeket, érdeklődőket.

Az eseményen fellép Pintér Tibor, akit talán egy igazi bajnoki küzdelemben láthatunk majd indulni a Hősök terén, szeptember 6-án. Ugyanis, a Nemzeti Vágta szervezői az ötödik jubileumi év kapcsán, a Bajnoki Jótékonysági Futam megrendezését tervezik, ahol az elmúlt évek győztesei állnak majd a rajtvonalhoz. Így a bajnoki futam résztvevői Pintér Tibor mellett, Hajas László, Stohl András és Sasvári Sándor lennének.

 

Tavaly a Festetics Vágtát Karád képviseletében Benkő Pál nyerte. A második és harmadik helyen Zerényi Luca Hévíz és Telkes Ferenc Ludas színeiben győzedelmeskedtek.
Vannak, akik már bejutottak a Nemzeti Vágta mezőnyébe! A Sarkadi-, Ópusztaszeri Vágta első két helyezettjei már hátradőlve várhatják a versenyt, és figyelhetik, hogy a többi Elővágtából kik jutnak tovább? Ők már nagy lépést tettek annak érdekében, hogy bebizonyítsák náluk teremnek Magyarország legjobb lovasai. Vajon a Festetics Vágtán kik léphetnek fel a dobogóra? Ki lesz a Festetics Vágta első két helyezettje, aki kvalifikálja magát a budapesti versenyre a Nemzeti Vágtára?



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?