Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Nem tud leállni Ungvári Miki

- Az olimpiai ezüstérmes a Nemzeti Vágtán is elindul –

Ungvári Miklós cselgáncsozó július végén az olimpián szerzett ezüstérmet, azóta alig pihent: amellett, hogy lefutotta néhány napja lefutotta a félmaratont, lóhátra is gyakran pattan: szeretne jól szerepelni a Nemzeti Vágta jótékonysági futamán. Miki nem akármilyen versenytársakat kapott: Szöllősi Györgyi televíziós műsorvezető, Trokán Nóra színésznő, Hommonay Zsolt színész, valamint Kaszás Géza színész-producer lesz az, akivel megküzd az elsőségért.
„Sok éve vagyok kuratóriumi tagja és önkéntese a Paci Doki Alapítványnak, ahol sérült gyerekeket lovagoltatnak terápiás céllal, a nyereményt az ő javukra ajánlom fel. Gyerekkoromban gyakran lovagoltam, aztán később az egyik öcsém, aki kiváló lovas, díjugrató, vett rá arra, hogy ismét lóra üljek. Jól megy, ellazít. Egyébként a testvérem, András is indul a Nemzeti Vágtán, ő Mórahalom színeiben kvalifikálta magát.  Együtt edzünk, csak sajnos nekem szombaton rengeteg egyéb meghívásom van, így nem tudok ott lenni, amikor az elődöntőben fut, de reménykedem benne, hogy továbbjut a másnapi középfutamba, mert így vasárnap mindketten rajthoz állnák, igaz, két különböző számban.”– mondta el olimpiai ezüstérmes cselgáncsozónk.
 
Mikinek nagyon fontos a családja, elmesélte, tízen vannak testvérek, négy nővére és öt öccse van. Hozzátartozói Londonba is elutaztak, hogy a helyszínen szurkoljanak neki. A ceglédi születésű olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok, háromszoros VB-bronzérmes világ életében örökmozgó volt, nem tud leállni a sporttal, a szeptember 14-16-i Nemzeti Vágta előtt még a félmaratont is lefutotta.
 
 
 
 
2012.09.14.