Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Dámák felvonulása a Nemzeti Vágtán

A klasszikus dámalovas bemutatótól eltérően idén hazánk közismert hölgyei mutatták be a lovaglás és a lovassport elegáns, társasági oldalát. Hat művésznő vállalta el a felkérést, hogy dámanyeregben és kocsin ülve gyönyörű ruhákban pompázva elkápráztassa a nézőket.
 
 
Az első három hölgy Héjja János ruhatervező ruháját viselte, a Herendi kollekcióból. Héjja János a Herendi Porcelánmanufaktúrával 2006-ban kezdte el  a közös munkát, azóta már több, mint 50 ruhakölteményen pompáznak a híres Herendi minták. A ruhák a szalonban manufakturális módon készültek, majd a herendi mesterfestők a kiválasztott motívumokat speciális technikával vitték fel az anyagra.
 
 
 
Détár Enikő nyitotta a sort női nyeregben ülve, fekete- zöld estélyi ruhát viselt zöld hortenziával  és orchideával díszített kalappal. A hagyományos dámalovas öltözékének etikettjét megbontva, Enikő egy franciásabb stílust képviselt.
 

 
Másodiknak Janicsák Veca lovagolt, öltözékét fekete fehér cseresznyefa virág minták díszítették. Veca szmokingjához női szabású fekete cilindert vett fel. A szmokinghoz fekete lovaglónadrág és csizma párosult.
 
 
 
Keresztes Ildikó az első kocsiban foglalt helyet, fekete-fehér színkombinációjú öltözéke, széles karimájú fekete kalappal, kesztyűvel arisztokratikus megjelenést sugárzott.
 
 
 
A többi kocsin a Budapesti Operettszínház művésznői ültek. Vágó Bernadett az Elisabeth című musical kosztümjét, Sissi koronázási ruháját viselte, öltözéke és ékszerei is hű másai voltak a magyarok kedvenc királynéjának. A korhű jelmezt Velich Rita tervezte korabeli festmények és fotók alapján.
 
 
 
Dancs Annamari és Peller Anna csodálatos díszmagyarban ünnepelte a Nemzeti Vágtát.
 
 
 

 
 
2012.09.17.