Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Olimpiai ezüst után Vágta arany

Ungvári Miklós, a londoni olimpia ezüstérmes cselgáncsozója nyerte a jubileumi Nemzeti Vágta OTP Bank Jótékonysági Sztárfutamát. Miklós idén indult először a Nemzeti Vágtán, de gyakorlott lovas, testvére, András is kiváló lovas, díjugrató.
 
 
Olimpikonunk ellenfelei a tavaly először vágtázó Trokán Nóra és Szöllősi Györgyi, a szintén rutinos Kaszás Géza, és az újonc Homonnay Zsolt volt.
 
 
 
A rajt után szoros küzdelem indult Ungvári Miklós és Trokán Nóra között. Kaszás Géza egyik kengyele már az első kanyarban leszakadt, így számára csak a tisztes helytállás maradt, nem volt esélye dobogós helyezést elcsípni. A második körben Ungvári Miklós az élre állt, a második-harmadik helyre Trokán Nóra és Szöllősi Györgyi futott be, őket követte Kaszás Géza, végül a sort Homonnay Zsolt zárta.

 
 
Ungvári Miklós a győzelemért járó pénzdíjat a Paci Doki Alapítványnak ajánlotta fel, a lovasterápia területén dolgozó alapítvánnyal Miklós évek óta jó kapcsolatot ápol. A sztárfutam többi résztvevőjének köszönhetően 50-50.000 forintot fordíthat nemes céljai elérésére a Ments Életet Alapítvány, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Lovasterápiás Központja, az Eszterlánc Óvoda és a Flóra Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona.
 
 
 
 
 
 
2012.09.17.