News Photo

A nyírségi lovasok küzdelme következik

  • 2013. június 04.

Nyírségi Vágta június 9.

Elindult az idei Nemzeti Vágta elővágta szezonja: az egyes vidéki helyszíneken májustól augusztusig sorra vívhatják ki fővárosi részvételüket a lovasok. A Nemzeti Vágta soron következő előfutamát, a Nyírségi Vágtát június 9-én, vasárnap rendezik Nyíregyháza-Sóstóhegyen.

A Nyírségi Vágta versenyei mindig különösen érdekfeszítőek és látványosak, főképp, hogy már két alkalommal – 2008-ban és 2010-ben – innen került ki a Nemzeti Vágta győztese.A rendezvényen az izgalmas előfutamok – a nevezők számától függően több fordulóban - a 11 órai megnyitót követően kezdődnek, a döntőre 16.30 órakor kerül sor. Az eddig nevezett települések: Ajak, Ibrány, Tiszabezdéd, Nagycserkesz, Hernádkak, Gesztely, Hernádnémeti, Bőcs, Jármi, Szikszó, Tímár és Tiszavasvári. A vidéki előfutamoknak komoly jelentősége és tétje van, hiszen a rendező település lova és lovasa mellett az elővágta első két helyezettje jut be a szeptember 22–i budapesti döntőbe. A szervezők várják a települések drukkereit, hogy részvételükkel buzdítsák a győzelemre a versenyzőket.

A nap folyamán színes, kulturális és gasztronómiai programok várják a közönséget. Az esemény vendége lesz Balogh Gábor, a Móricz Zsigmond Színház és a Magyar Lovas Színház művésze. A számos sikerdarabban játszó színész Nyíregyháza szülötte, és két évvel ezelőtt saját, Holnap című dalával megnyerte az egyik kereskedelmi televízió által meghirdetett klipversenyt.
Mindemellett lesz kamasz vágta, póni futam gyerekeknek, csikós bemutató, futam csak hölgyeknek, valamint díjugrató és díjlovagló bemutató, ló-szépségverseny, gyerekeknek kalandpark.
Az egykori, kiváló díjugrató lovas, Harman Mihály előtt tisztelgő emlékversenyen a meghívott kettes fogatok pályaversenyét láthatja a közönség.

A Nemzeti Vágta nyíregyházi előfutamát már negyedik éve kerül megrendezésre. Újabb és újabb programmal bővül a rendezvény és évről-évre egyre nagyobb számú nézőközönséget vonz a környező településeinek nemes versengése.

Időpont: 2013. június 9.
Helyszín: NYÍREGYHÁZA - SÓSTÓHEGY

Program:
11.00 Ünnepélyes megnyitó - Dr Kovács Ferenc Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármestere
A Nyírségi Vágta futamai I.II.
Kamasz Vágta
A Nyírségi Vágta futamai III.IV.
Póni futam gyerekeknek
Futam csak Nőknek
Csikós bemutató Bársony Anettal
Érpataki Asszonykórus műsora
Harman Mihály emlékverseny
A nap folyamán díjugrató,díjlovagló bemutató, majorett bemutató, lószépségverseny
Vendégünk: Balogh Gábor a Móricz Zsigmond Színház és a Magyar Lovas Színház művésze

16.30 A Nyírségi Vágta döntő futama, eredményhirdetés

Kóstolja meg a Nyírségi Vágta ízeit!
Belépőjegy:felnőtteknek: 800 Ft, gyerekeknek: 600 Ft
A Nyírségi Vágta házigazdája: Nagy Géza Zoltán
(bővebb információ: www.nyirsegivagta.hu)

2013. június 4.



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?