News Photo

Tahitótfalui Vágta
2014. május 31-én (szombat)

  • 2014. május 29.

Lóval menni epret szedni?

Ha lóval nem is megyünk az epresbe, a lovasok birtokba veszik szombaton a Tahitótfalui Eperfesztivált, hogy kiderüljön, a Budapest környéki települések lovasai közül kik vehetnek részt ősszel a fővárosban, a Nemzeti Vágtán.

 
A Vágta sorrendben negyedik területi selejtezőjének házigazdája a Tahitótfalui Lovas Sport Egylet a 16. Eperfesztivál keretében rendezi meg a Tahitótfalui Vágtát. A Budapest környéki települések lovasai közül a két leggyorsabb kap lehetőséget, hogy szeptemberben, a Hősök terén küzdjön meg az ország legjobbjaival.

Az előfutamok délelőtt 11 órakor kezdődnek a Bodor Majorban, a futamok között csikósok, huszárok, íjászok, valamint a helyi lovasiskolák bemutatója szórakoztatja a közönséget.
A Tahitótfalui Vágta döntőjét délután fél 5-kor rendezik, a győztes és a második helyezett ezután ünnepélyes keretek között vonulnak át az Eperfesztiválnak otthont adó területre, a váci révnél lévő Isten Táborába az eredményhirdetésre, ahol stílszerűen némi eperborral koccintanak majd a sikerre.
Tavaly Tata és Nyúl lovasa örülhetett. Hogy idén is ők lesznek-e a verseny után a legboldogabbak, az szombat délután kiderül.
Nyeregbe vidék! Nyeregbe Magyarország!
 
2014. május 27.


A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?