Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

A Hírös Vágta Kecskemét leglátványosabb eseménye

- Aki itt nyer, biztos hírös lesz –
Kecskemét, augusztus 23.

 

Egy héttel a rendezvény előtt már huszárok parádéztak Kecskemét főterén, hogy így hívják fel a figyelmet az augusztus 23-i Hírös Vágtára, a Nemzeti Vágta kecskeméti előfutamára.

A lovas viadal tavaly óriási sikert aratott Bács-Kiskun megye székhelyén, a szervezők abban bíznak, hogy idén még több nézőt sikerül kicsábítaniuk az év leglátványosabb kecskeméti eseményére, a Lovaspályára.

A város nyílt szívvel fogadta tavaly a Hírös Vágta üzenetét, a térség településeinek közösséggé formálását, amit idén új gondolatokkal fonnak körül. „Kecskemét az ifjúságban, az elkövetkező generációkban látja a jövőjét. Nekik szól idén a Kishuszár Vágta, amely játék, élmény és verseny formájában képes megismertetni velük a lovaskultúra alapjait, történelmi hagyományainkat. Szintén új elem az Országos Lovas Polgárőr találkozó és szemle, valamint az agárverseny, utóbbi a nagy lóversenypályák különlegesen izgalmas hangulatát hozza el Kecskemétre” – mondta Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét alpolgármestere.

A Hírös Vágtán induló 12 lovas közül a két legjobb idén is bejut a Nemzeti Vágta budapesti versenyére, a Hősök terére, ahol nem csupán magukat, de az őket nevező településeket is bemutathatják ország-világ előtt. A Hírös Vágta idei versenyprogramja köré egész napos lovas szakkiállítást és vásárt szerveztek, a budapesti Vágta Korzóhoz hasonlóan pedig megmutathatják turisztikai vonzerejüket, legfontosabb termékeiket a kistérségi települések.

A programok reggel 9-kor kezdődnek az egyes- és kettesfogatok akadályhajtó versenyével, amely nem pusztán bemutató, hiszen a résztvevők az országos bajnokságba gyűjtenek pontokat.

11 órától a Hírös Vágta, valamint a Kishuszár Vágta résztvevői látványos felvonulást tartanak a Rákóczi út – Kiskörút – Rákóczi út útvonalon. A versenyzőket 30 gyönyörű fogat, huszárok, hagyományőrző lovasok, valamint a Bács-Kiskun megyei lovasbázisok lovasai kísérik. Déltől – immár a Lovaspályán – tartanak karusszel-bemutatót a szerb és magyar lovasbázisok.

Fél 1-kor kezdődnek a Kishuszár Vágta és a Hírös Vágta előfutamai, ¾ 6-tól pedig a döntőket rendezik meg. Az eredményhirdetések után agárverseny, valamint a Bugaci Ménes csikósainak bemutatója szórakoztatja a közönséget. Ismét összecsap majd a bugaci és a helvéciai pusztaötös, a napot pedig egy Back II Black koncert zárja a Vasútparkban.

Nyeregbe Kecskemét! Nyeregbe Magyarország!

További információk: www.hirosvagta.hu

Galériánk a 2013-as Hírös Vágtáról »

2014. augusztus 18.