Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Klasszis lovak versenyeztek a PreVital Nemzetközi Futamban

A Nemzeti Vágta PreVital Nemzetközi Futamában azonos feltételek mellett versenyezhetett a résztvevő 12 ország lovasa. Valamennyien a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok shagya-arab lovait ülhették meg. Néhány nappal a verseny előtt, sorsolással dőlt el, hogy melyik lovat melyik versenyző kapja.

A PreVital Nemzetközi Futam egyik különlegessége, hogy a külföldről érkező lovasok Magyarországon kapnak lovat, mégpedig egy-egy shagya-arabot, Magyarország nemzeti kincsét. A lovakat biztosító Bábolna Nemzeti Ménesbirtok ügyvezető igazgatója, Bérci Balázs szerint habár a fajtát az egész világon ismerik, egy olyan színvonalas rendezvény, mint a Vágta Nemzetközi Futama, tovább öregbíti a shagya-arab hírnevét.

Külön treníroztunk lovainkat a budapesti versenyre, hiszen egy galoppversenyen sokkal nagyobb ívű kanyarokban kell fordulniuk a lovaknak, ezért a pályánkon lekerítettünk egy részt, ahol szimuláltuk a Hősök terén lévő pálya adottságait, hogy a lehető legjobban felkészített lovakat bocsáthassuk a zsokék rendelkezésére.

Bérci Balázs úgy gondolja, sikerült közel azonos képességű lovakat kiállítaniuk, így tényleg a lovason múlott, hogy mennyire sikerült összhangba kerülnie az állattal. A tapasztalat és a tudás ezúttal a magyar versenyző, Varga Zoltán felé billentette a mérleg nyelvét, hiszen ő nyerte 2014-ben a PreVital Nemzetközi Futamot.

 

2014. szeptember 30.