News Photo

Végre a Felvidék is megmutatja magát

  • 2015. augusztus 03.

Történelmi pillanat lesz 2015. augusztus 8-án a Csallóköz szívében: első alkalommal rendezik meg a Nemzeti Vágta dunaszerdahelyi előfutamát. A Székely Vágta és a Vajdasági Vágta sikerein felbuzdulva a Felvidék is megrendezi a Nemzeti Vágta területi, határon túli előfutamát.    

Dunaszerdahely a vidék kulturális és sportközpontjaként ad otthont az első Felvidéki Vágtának. A város polgármestere különleges lehetőséget lát a rendezvényben, ami igazi népünnepélynek ígérkezik.

„A Nemzeti Vágta nemcsak fontos sportesemény, hanem a magyar főváros őszi, kulturális programkínálatának megkerülhetetlen része. Örülünk, hogy a Székely és a Vajdasági Vágta után végre a Felvidéken is rendeznek előfutamot. Szívügyem volt és külön öröm, hogy városunk adhat otthont ennek a különleges eseménynek. A Vágtának nagy a sajtóvisszhangja, és már most sok szó esik városunkról a hazai és magyarországi médiában, az egész Kárpát-medencében. Nem kis feladat megrendezni az első Felvidéki Vágtát, ugyanakkor közösségünk szempontjából fontos, hogy egy emberként vegyünk részt a szervezésben” – mondta Hájos Zoltán az Új Szónak.

A Felvidéki Vágtán – csakúgy, mint a többi elővágtán – az a cél, hogy megtalálják a régió leggyorsabb lovasait, akik településük képviseletében részt vehetnek szeptember 18-20-a között Budapesten, a Hősök terén, a Nemzeti Vágta döntő futamain.

A Felvidéki Vágta a versenyen túl átemelte a Nemzeti Vágta egy fontos kísérőelemét, így Dunaszerdahelyen is lesz Vágta Korzó, ahol a résztvevő települések bemutathatják magukat, kulturális értékeiket. Az előfutamok délelőtt kezdődnek, a Felvidéki Vágta döntőjét pedig kora este rendezik. Kellő számú jelentkező esetén a programba egy Szlovák Elővágtát is beiktatnak. Ennek győztese a Nemzeti Vágta Nemzetközi Futamában mérettetheti meg magát

A futamok közti szünetekben lovas bemutatók és érdekes kulturális programok váltják egymást, lesznek fogat-, western- és íjászbemutatók. Az esti díjátadás után pedig valódi népünnepély kezdődik Molnár Mártával, Fenyő Miklóssal és Molnár Ferenc Caramellel.

Nyeregbe Felvidék! Nyeregbe Magyarok!

További infók: www.vagta.hu, www.felvidekivagta.sk

2015. augusztus 3.



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?