News Photo

A Jánosok és Jánosné futama volt

  • 2015. szeptember 02.

A Bácskai Vágtát hagyományosan augusztus 20-án szokták megrendezni, ám idén a szélsőséges időjárás miatt úgy döntöttek a szervezők, hogy elmozdítják a rendezvényt a megszokott időpontból. A döntés helyesnek bizonyult: augusztus 29-én tökéletes időben állhatott rajthoz a legtradicionálisabb Elővágta mezőnye. A tét ezúttal is a Nemzeti Vágta döntő futamaiba kerülés volt.

A Bácskai Vágta győztese 2011-ben és 2013-ban is elhódította a Nemzeti Vágta győztesének díszszablyát, a helyiek ezért abban bíznak, hogy – páratlan év lévén – ismét sikert aratnak majd szeptember 20-án, Budapesten, a Hősök terén.

A megváltozott időpont miatt a szokottnál valamivel kevesebb nézője volt ezúttal a bajai versenyeknek, de a döntőt így is körülbelül négyezren izgulták végig a Petőfi-szigeten.

A Bácskai Vágta döntőjébe két János és egy Jánosné jutott. A versenyt a 2013-as Vágta-bajnok Németh János nyerte Baja képviseletében, akit idén is My Boy Mennydörgés segített győzelemhez, mögötte Ábrahámhegyről Hajdú Jánosné és az Érsekhalmát képviselő Kozó János ért célba.

2015. augusztus 31.A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?