News Photo

Kiváló versenyre számít a Nemzeti Vágta főkapitánya

  • 2015. szeptember 15.

Folyamatosan növekvő érdeklődés, egyre magasabb szakmai színvonal jellemzi a Nemzeti Vágtát Székely Tibor szerint. A Vágta főkapitánya úgy látja, a rendezvény eddigi hét éve alatt olyan értékekre, a magyar huszár hagyományokra hívta fel a figyelmet széles körben, ami előtte hiányzott, de legalábbis sokkal mérsékeltebben volt jelen a közéletben, az emberek mindennapjaiban. Olyan missziót végez a Vágta, amire méltán lehet büszke mindenki, akinek résztvevőként vagy szervezőként köze van ehhez a csodához, amelyik évről évre életre kel Budapest szívében, a Hősök terén. 

Folyamatosan figyeltem már az Elővágtákat is, és meg kell állapítanom, hogy úgy a lovasok felkészültsége, mint a rendezvények színvonala és az emberek érdeklődése is évről évre felülmúlja a megelőző évit. Nagyszerű dolog, hogy a közönség nem csupán lóversenyként tekint a Vágtára, de megérzik, hogy sokkal többről: a hagyományainkról, a gyökereinkről, a történelmünkről szól. A múltunkról, amelyik velünk él, és a mi feladatunk életben tartani, hogy amikor majd felnőnek, unokáink, dédunokáink is tovább vihessék ezt az örökséget. Hiszem, hogy jó úton járunk és még szép, hosszú utat járhatunk be a Nemzeti Vágtával.”

Székely Tibor a Vágta főkapitányként eddig mindig részrehajlás nélkül figyelte a versenyeket, de idén felvállalja, hogy az átlagosnál jobban szurkol Gyergyószárhegy lovasának, részben mert a Székely Vágtán járva lenyűgözte a ló szépsége és harmonikus mozgása.

A főkapitány egy teljes versenyszám iránt is elfogult. Különösen fontos számára, hogy jól sikerüljön a Kishuszár Vágta, mert a mostani kishuszárok vihetik tovább azt a lelkesedést, amivel országszerte ma is őrzik oly sokan a lovak szeretetét és a lovas huszár hagyományokat.

2015. szeptember 15.



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?