News Photo

Női vetélytársat kaptak a Nemzeti Vágta sztárjai

  • 2015. szeptember 19.

Idén két új versenyzővel is bővül a Nemzeti Vágta OTP Bank Jótékonysági Sztárfutam. Szeptember 19-én nyeregbe pattan Papadimitriu Athina és egyedüli nőként száguld majd a színészekből álló mezőnyben, amelyhez újoncként csatlakozik Barabás Kiss Zoltán is, hogy nemes ügyet szolgálva küzdjön a győzelemért.

- Mindenbe belemegyek, nem is vagyok normális – nevet Papadimitriu Athina, aki még a Színművészeti Főiskolán Pintér Tamás „Oroszlán” kaszkadőr, mozgásoktatóval kezdte el a lovaglást, ami azóta élete részévé vált.

- Ha nem is nyerek, legfeljebb hátulról buzdítom a többieket. Láttam már a pályát és izgultam többször is a kollégákért, ráadásul Nóri lányomért kétszer is szurkoltam a Jótékonysági Sztárfutamon! Tavaly a Nemzeti Lovas Színház színeiben vonultunk fel a Nemzeti Vágtán, így belülről is megismertem a pályát. Kicsit vágtáztunk is akkor, de az korántsem volt olyan, mint ez az őrület! Nem tudom, mennyire dőlök majd ki a kanyarokban, megpróbálok odafigyelni rá. Erőre is szükség van bőven, hogy az ember ezt a távot teljesíteni tudja. Nem is a vágta rész a legnagyobb kihívás számomra a felkészülések során sem, hanem inkább az, amikor meg kell állítani a lovat! – magyarázta a görög származású magyar színésznő, aki már javában gyakorol, felkészülését az Alagi Lóversenypálya és Tréningközpont edzője, Balogh István segíti.

Lányai felnéznek bátor édesanyjukra, de természetesen féltik is, hiszen a száguldó sztárok között egyedüli nőként vágtázik.

- Idegekkel is bírni kell a süvítő tempót és azt, hogy a könny lefolyik az ember torkáig – mosolygott a Magyar Lovasterápia Szövetségért küzdő Papadimitriu Athina.

Buch Tibor, Kaszás Géza és Pintér Tibor, a Nemzeti Vágta OTP Bank Jótékonysági Sztárfutam rutinos versenyzői mellé újoncként érkezik a mezőnybe idén Barabás Kiss Zoltán is. A színművész nyolc éves kora óta lovagol, ekkor talált rá lovas huszár nagypapájának csizmájára a pincében. Innentől kezdve nem volt kérdés: aki a csizmát viseli, annak lovagolni is tudni kell.

- Minden izgalom nélkül vágok bele a versenybe: a ló, az ló, a vágta, az vágta és színész vagyok, tehát állandóan emberek előtt játszom. Persze a Nemzeti Vágta teljesen más helyzet, ez lesz az első élményem lovasként - mondta Barabás Kiss Zoltán, aki határozottan küzd majd a győzelemért nyereményét a Magyar Speciális Olimpia Szövetségnek ajánlva.

2015. szptember 18.



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?