Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Most csak a lovak ereje számít Gyenesdiáson

A korábbi években megszokhatták a Gyenesdiásra látogatók, hogy a Los An Gyenes autós fesztivál idején rendezik meg a Festetics Vágtát, a Nemzeti Vágta balatoni előfutamát. Idén technikai okok miatt az autós parádé elmarad, így a hetedik Festetics Vágta csakis a lovak erejéről és a lovasok ügyességéről szól majd augusztus 21-én vasárnap a Faludi-síkon, a megújult Festetics pályán. A szervezők ismét a térség legjobb lovasait keresik, akik méltó módon képviselhetik településüket szeptember 16-a és 18-a között Budapesten, a Hősök terén, a Nemzeti Vágta döntő futamaiban.

A nyugat-balatoni település ezúttal is gazdag programválasztékot kínál a Keszthelyre és Gyenesdiásra érkezőknek. Augusztus 20-án a keszthelyi Helikon Kastélymúzeumban kezdődik az esemény, ahol a lovas kultúra jegyében tartanak színes bemutatókat, előadásokat, gyerekprogramokat, eleink étkeiből pedig Nyers Csaba ad ízelítőt.

A Festetics Vágta várhatóan izgalmakkal teli versenyeinek ezúttal is a Faludi-síkon lévő Festetics pálya ad otthont, ahol egész nap lovas családi nap várja a látogatókat. A Festetics Vágta előfutamai mellett lovas ügyességi versenyek, színes lovas programok várják az érdeklődőket. Lesz Parasztolimpia, Kocsitoló verseny, melynek győztes csapata részt vehet a Kaposvári Vágtán, ahol eldől, hogy az Elővágtákon rendezett kocsitolók közül kik szerepelhetnek a Nemzeti Vágta kocsitoló versenyén..

A Festetics Vágta egy sztárvendéget is fogad augusztus 21-én a Faludi-síkon: Pintér Tibornak és a Nemzeti Lovas Színház műsorának tapsolhat a közönség.

Nyeregbe Vidék! Nyeregbe Magyarok!

További infók: www.vagta.hu, www.gyenesdias.info.hu

Fotógalériánk a 2015-ös Festetics Vágtáról »

2016. augusztus 16.