Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Fergeteges hangulat a Nyírségi Vágtán

A III. szabolcsi Lovas fesztivál keretein belül június 4-én rendezték meg az idén 10. születésnapját ünneplő Nemzeti Vágta Dögei Előfutamát.

Technikai okok miatt idén sajnálatos módon elmaradt a Nyírségi Vágta egyik legnépszerűbb programja, a celebfutam. Programokban szerencsére ennek ellenére nem volt hiány.

Az ide látogatók szórakoztatásáról a futamok között lovasbemutatók, agárverseny, egész napos kézműves vásár, mezőgazdasági kiállítás és könnyűzenei koncertek gondoskodtak.

A délután ötkor rajtoló futamot a kishuszárok versenye előzte meg, majd ezt követően sorakoztak fel a döntőbe jutott lovak. Izgalomból nem volt hiány, a rajt után visszarajtot kellett elrendelni, ahol Kisvárda lovát másfél kör után sikerült lovasának megállítani, akinek a plusz körök ellenére is sikerült felállni a dobogó 3. fokára.

A nyírségi futamon a Dögét képviselő Földes Bence ért be elsőnek Roven Zafira nevű lovával. Második lett az ibrányi Frank Csaba Bűvölettel, harmadikként pedig Kövesdy Zsolt ért célba Kisvárda színeiben Wizard hátán. A három lovas képviseli majd települését a Budapesten megrendezésre kerülő 10. Nemzeti Vágtán szeptember 15-17 között.

Ugyancsak a Hősök terén versenyezhet a Kishuszár Vágtában Hernádnémeti színeiben lovagló Éles Virág, Robika nevű pónijával.

A következő elővágta helyszínek: június 17. Heves, június 18. Cegléd

Nyeregbe Vidék! Nyeregbe Magyarország!

További infók. www.vagta.hu

Fotógalériánk a 2017-es Nyírségi Vágtáról »

2017. június 7.