Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Több ezren voltak kíváncsiak az első hevesi elővágtára

Idén a hevesi régió lovasai is bekapcsolódnak a Nemzeti Vágtába

Bár Heves idén először szervezte meg az ország legnagyobb lovas eseményének, a Nemzeti Vágtának az egyik elővágtáját, a sikert jól mutatja, hogy közel 3000-ren látogattak ki a rendezvényre. A régió lovasai közül a három leggyorsabb lehetőséget kap, hogy részt vegyen az idén 10 éves Nemzeti Vágtán, ahol 72 város legjobbjai csapnak össze szeptember 15 és 17 között a Hősök terén.

Június 17-én először rendezték meg a hevesi Kasper Lovastanyán a Nemzeti Vágta egyik előfutamát, ami nem csak a hevesieket, hanem a környező települések lakosait is nagy számban vonzotta. A régiótól nem idegen a lovassport: az Elővágta helyszíne, az alatkai lovastanya régi lovashagyományokra tekint vissza és hevesi származású a fogathajtó világbajnok, Bárdos György is, akit A magyar hajtókirályként ismerhet a nagyközönség.

Az Elővágta első helyezését több lóhosszal a dunakeszi Szabó Nikolett szerezte meg My Colt Medál nevű lovával, második helyezést ért el Bercelről Kelemen János, Detlef névre hallgató lovával, harmadikként pedig a füzérkomlósi Bak Edina futott be Off Road-ra keresztelt lovával. Ez a három település fogja képviselni a régiót a szeptemberi budapesti versenyen.

A Kishuszár Vágta hevesi előfutamát Mórocz Mercédesz, orosházi versenyző nyerte, Morcos nevű lovával, így ő jutott be a budapesti versenyre. Mercédesznek nem ismeretlen terep a Hősök tere, 2014-ben ő nyerte a Nemzeti Vágta kishuszár futamát.

A rendezvény kiemelt programpontja volt a fogathajtó verseny, amelyet Lőrinc város 750 éves fennállásának tiszteletére rendeztek. Ezen túl lovasbemutatókkal, ügyességi versenyszámokkal, népművészeti és kézműves bemutatókkal és Deák Bill Gyula koncerttel várták a szervezők a vendégeket. A nagy népszerűség miatt a város szívesen rendezne jövőre is Vágta előfutamot, terveik szerint még színesebb lovasprogramokkal, újdonságokkal.

A következő elővágta helyszín: 2017. június 18. Cegléd

További információk: www.vagta.hu

Fotógalériánk a Hevesi Vágtáról »

2017. június 17.