News Photo

Kiderült, kik képviselhetik a felvidéki magyar lovasokat a Nemzeti Vágtán

  • 2019. május 27.

2019. május 25-én Dunaszerdahelyen álltak rajthoz a Felvidék lovasai, hogy megküzdjenek a budapesti Nemzeti Vágtán való indulás jogáért. Izgalmas küzdelemnek lehettek szemtanúi a látogatók, és a futamok között színes programokon vehettek részt.

Az idei Felvidéki Vágtán 10 versenyző közül került ki a Nemzeti Vágta három indulója. 2019 második Elővágtájának győztese a dunaszerdahelyi Osztényi Zoltán lett, aki Tenkes nyergében versenyzett. A dobogó második fokára Tóth René állhatott fel, aki Nyárasd községet képviselte, és Felvidék Kincse nevű lovával versenyzett. A célvonalban őket harmadikként a tallósi Múcska Gergő követte, aki Meteorral indult a versenyen. A Felvidéki Vágta keretén belül megrendezték az idei első nemzetközi futamot is, ahol eldőlt, hogy Szlovákia képviseletében Janka Javorová indulhat majd októberben a budapesti nemzetközi futamon.

A szombati programok között volt futóverseny több távban, játszópark korabeli játékokkal, lovaglással és állatsimogatással, íjászbemutató, valamint történelmi lovas produkció. A Felvidéki Vágta sztárfellépői Curtis, valamint Szikora Róbert és az R-GO, így a győztesek fergeteges hangulatban ünnepelhettek.

Fotógalériánk a 2019-es évi Felvidéki Vágtáról »

2019. május 27.



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?